Een echoscopie ontstaat via ultrageluidsgolven. Deze hebben een zo hoge frequentie, dat ze voor de mens niet hoorbaar zijn. De golven worden uitgezonden door een transducer (het apparaatje waarmee de echoscopiste over de buik beweegt) en in het lichaam door de organen teruggekaatst waarna ze door het echoapparaat omgezet worden in beelden.

Na ruim 35 jaar toepassing van echografie in de geneeskunde en uit wetenschappelijk onderzoek zijn geen nadelige effecten of bijwerkingen ten gevolge van echografie vastgesteld.

In alle rust en in een ontspannen sfeer wordt een echo gemaakt. Jullie kunnen de beelden op een groot scherm volgen en deze worden door de echoscopiste voorzien van een uitgebreide toelichting. Wanneer jullie vragen hebben mogen jullie deze altijd stellen. Tijdens de echo worden van de mooiste beelden een aantal foto’s gemaakt in 2D,3D of 4D, de gemaakte beelden ontvang je digitaal via je mail.

Opa's en oma's, broers en zussen, vrienden, ze zijn allemaal welkom bij ons. Jullie bepalen zelf wie jullie mee willen nemen. We vinden het wel altijd fijn als jullie eventueel van te voren door kunnen geven met hoeveel personen jullie komen wanneer jullie met meer dan vier personen komen.

Kinderen zijn welkom. Ze zullen het ook leuk vinden om hun broertje of zusje al voor de geboorte te zien. Zowel in de wachtkamer als de echokamer hebben we een kinderhoekje ingericht waar ze rustig kunnen spelen. Het is zelfs mogelijk om ze zelf de echo te laten maken, vermeld dit dan bij opmerkingen.

Ja, cadeaubonnen zijn verkrijgbaar bij ons in op de praktijk aan de Scheerestraat 18 in Grave. Ze zijn er in elk gewenst bedrag. Natuurlijk pakken we het ook leuk in.

Je kunt online een afspraak maken door op de pagina 'afspraak maken' te klikken. Kies de gewenste datum (let goed op de aanbevolen zwangerschapsduur) en vul de gewenste gegevens in. Je ontvangt een bevestiging per email.

Ja, we zijn telefonisch bereikbaar, maar niet altijd. Tijdens afspraken nemen wij de telefoon niet aan, omdat we onze gasten alle aandacht willen geven. Als je een bericht achterlaat op de voicemail bellen we zo snel mogelijk terug.

Ja, het pand van Echo-Pret zit op de beganegrond en is gelijkvloers. Prima toegankelijk met een rolstoel en voor minder validen. Bovendien hebben we parkeerplaatsen dichtbij.

Ja, indien gewenst en goed zichtbaar kunnen wij het geslacht vertellen vanaf 15 weken zwangerschap. Wanneer het dan niet goed zichtbaar is doordat bijvoorbeeld de navelstreng er voor ligt mogen jullie kosteloos nog een keer terug komen.

Ja, wij zijn ook geopend in het weekend.

Onze online afsprakenkalender is een geautomatiseerd systeem en zal direct na het invullen van de gegevens een afspraakbevestiging sturen per mail. Wanneer de gegevens juist ingevoerd zijn zal er dus altijd een afspraakbevestiging verstuurd worden. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat deze in de 'ongewenste mail' belandt wanneer je een hoge SPAM-filter op je account hebt zitten. Bij twijfel of de gegevens wel juist ingevoerd zijn en wanneer het voor jullie onduidelijk is of de afspraak goed is aangekomen is het altijd mogelijk om te bellen of een berichtje te sturen via de website.

Natuurlijk. Wij hebben regelmatig leuke actie's waarbij we korting geven, dit staat dat duidelijk vermeld op onze website, samen met de actievoorwaarden. Het is niet mogelijk om buiten actieperiodes of onder andere voorwaarden toch korting te krijgen.

Het is begrijpelijk dat je wanneer je zwanger bent, je niet kunt wachten om je kindje ook te mogen zien. De eerste afspraak bij een verloskundige is meestal rond de 10/11 weken zwangerschap. Het is niet mogelijk om voor deze tijd een afspraak te maken bij Echo-Pret voor een pretecho. De begeleiding van de zwangerschap is voorbehouden aan de verloskundige en/of het ziekenhuis. Mocht het onverhoopt het geval zijn dat er sprake is van een miskraam dan krijg je daar bij een verloskundige of in het ziekenhuis ook de juiste begeleiding en nazorg voor. Hier is binnen een pretechobureau geen ruimte voor. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van pretecho's, de begeleiding bij afwijkingen en complicaties valt hier niet onder. Wanneer we tijdens een echo in een later stadium van de zwangerschap iets signaleren zullen we zonodig contact opnemen met de verloskundige.

Ja, het is bij ons ook mogelijk om te pinnen.

Wij zitten midden in het centrum van Grave. In Grave kun je overal gratis parkeren. Het centrum is wel een blauwe zone, wat betekent dat je een blauwe parkeerkaart nodig hebt om te parkeren. Wanneer jullie deze niet hebben kun je er bij ons even eentje lenen. Op de volgende parkeerplaatsen is er meestal voldoende mogelijkheid om te parkeren: Lunette, Catharinahof, Binnenhof, de Markt, Maaskade, Oliestraat.